reede, 11. veebruar 2011

Mõmmi Midrimaal

Midrimaa lasteaed tähistatab Heljo Männi 85. juubelit. Läbi nädala on saatnud laste tegevusi tuttavad tegelased erinevatest Heljo Männi raamatutest (olgu nimetatud Karu-aabits, Koer taskus, Mõmmi tähemäng), üheskoos oleme õppinud kauneid luuletusi, laulust leidsime üles Hanepojad ja Jorupill jonni.
11. veebruaril avame Heljo Männi raamatute näituse „Mõmmi Midrimaal“, mille jaoks on raamatuid toonud nii õpetajad kui ka lapsed ja lapsevanemad. Riiulitelt võime leida Mõmmi-aabitsa ja teised Mõmmi lood, esimese raamatu „Oakene“, tema luuleraamatud, aga ka tõlketeoseid ja ajakirjanduses avaldatud vestlusi Heljo Männiga. Lisaks on võimalus näha laste tööde väljapanekut raamatutegelastest. Saladuskatte all võib öelda, et näitust on kutsutud avama ning lubaduse tulla on andnud Karumõmm ja Jänku.
Lisaks näitusele, mis on lasteaiapoolne tänu Heljo Männile, on lapsed valmistanud Heljo Männile sünnipäevaks tänuraamatu – „Mõmmi Midrimaal“. Raamat koosneb neljast osast, andes ülevaate laste igapäevatoimetustest ja tegevustest, tunnetest, sõpradest ja lähedastest, kes elavad meie juures ja meist kaugemal. Raamatust leiame Kullerkupud kirjutamas, Nurmenukud üht-teist nokitsemas, Leevikesed lugemas luuletusi, jutte ning Tihaste seiklused tähemaal.
Heljo Männi looming, mis taasesitletakse läbi laste silmade, pakkus rõõmu nii tegijatele kui ka juhendajatele - nii mõnigi armastatud tegelaskuju sai uue näo ja uue teo, mõne toreda vimka, millest võib salamisi aimu saada lugedes ja vaadates laste ümberjutustusi ja illustratsioone.
11. veebruaril toimub ka Tallinnas Solarise Keskuse Apollo raamatupoes sünnipäevalapsele pidulik raamatu üleandmine ning pärast seda on võimalik kõiki laste poolt valmistatud raamatud näha Eesti Lastekirjanduse Keskuses.

Meie raamatu "Mõmmi Midrimaal" koopiat saab sirvida meie näitusel.
Loo kirjutas: Viive Villems

Kommentaare ei ole: