neljapäev, 23. veebruar 2012

“Palun veel hernesuppi!”

Vastlaõhtu tuisk puhus Krõlli maja juurde  kokku lapsed ja vanemad, et koos pidada üks tõeline vastlatrall.
Lasteaia õuealale oli valmis seatud kuus põnevat tegevuskeskust. Loosiga said rühmad teada, kust ja millega alustada. Enne rajaleminekut tantsisime muusika- ja liikumisõpetaja Tiina ettenäitamisel ja „Kukerpillide” muusika saatel kõik ihuliikmed kenasti soojaks.
Kombekohaselt said trallitajad liugu lasta, vastlaslaalomit proovida, täpsust visata ja läbi “ämblikuvõrgu” ronida - et ikka linad sirguks ja juuksed pikad ning tihedad kasvaks. Kuna vanasti rakendati just vastlapäeval noored hobused esimest korda saani ette, siis said ka lapsed oma emmesid ja issisid kelguga vedada. Enim elevust tekitas “kontide kogumine” - lume tekile korjamine ja koos selle üles lennutamine. Kel jõudu ja osavust vähem, jäi lume alla …
Peale lõbusalt väsitavate tegevuste valgus kogu seltskond rühmadesse kuuma teed jooma ja hernesuppi sööma. Isu oli hea. Teetassid ja supikausid said peagi tühjaks. “Palun veel hernesuppi!” kostis nii mitmestki suust. Emmedel oli hea meel, sest kogu perel oli kõht kõvasti täis ja selleks õhtuks söögimure murtud.
Koos proovisime ka vurre keerutada. Mõnel oli see esimest korda katsetada ja nipile pihtasaamine võttis veidi aega. Tragimatel ja vilunumatel pakkus oma osavuse demonstreerimine lausa naudingut. Juhtus ka, et vurri nöör ei pidanud valule vastu ja katkes, siis remonditi vidin ära ja vurritamine jätkus.
Suured tänusõnad öeldi korraldajatele huvitavate tegevuste planeerimise eest, erilised tänud kokale väga maitsva supi eest ja Poku rühmale ilusa punase tee eest. Kiita sai ka ilmataat, kes kogu üritusele vürtsi lisas.
Saame kinnitada tõde - koos on lõbusam!
                             Viljandi Krõlli lasteaia vanempedagoog Renate Hunt










Kommentaare ei ole: