neljapäev, 15. märts 2012

Otsimas kevadet.

Vambola lasteaia Sipsikud ja Naksitrallid otsustasid otsima minna kevadet. Võtsime suuna ümber Soe paisjärve rajatud õpperajale. Ei läinudki kaua aega, kui leidsime esimesed kevadlilled - lumikellukesed. Edasi jätkus retk jäisel rajal (tee oli libe). Õpperajale jõudes tegime ka väikese ennustuse: kas meid lumi kannab või ei kanna. Arvati nii ja naa. Oh neid nägusid, kui lapsed ja õpetajad ei vajunud läbi lume! Enamus ju arvas, et vajuvad.
Mäenõlval paistis nii soe päike, et lapsed otsustasid ennast mäest alla veeretama hakata. See tegi palju nalja ja head meelt.
Metsa vahele jõudes nägime mitmeid looma jälgi. Mõned jäljed tundsime ära, kuid mõned jäid ka teadmata. Siis me pildistasime neid jälgi, et pärast lasteaias tuvastada omanik. Lapsed avastasid ka kopra hambakunstitööd - pliiatsid puude vahel. Kokku loendades saime korraliku karbi täie - tervelt kaksteist pliiatsit. Leidsime veel käbikuninga toitujäägid - käbijupid.
Nii, vaadates ja leides huvitavaid asju, möödus meie poolteist tundi märkamatult. Jõudsime lastega järeldusele - ei ole kevad enam kaugel!



Otsimas kevadet - slide show

Kommentaare ei ole: