esmaspäev, 23. aprill 2012


Südamenädal lasteaias Karlsson.
Üle Eesti tähistati lõppenud nädalal südamenädalat, mis sarnaselt eelmisele aastale oli pühendatud liikumisele kui ühele parimale viisile ennetada südamehaigusi. Südamenädala traditsiooni alustati Eestis 1993. aastal, mistõttu tähistati seekord juba  20. südamenädalat Eestis.
16.- 20.aprillini tähistas ka lasteaed Karlsson südamenädalat. Igal hommikul täpselt kell 8.15 kogunes terve lasteaiapere saali, et koos võimelda päev sportlikuks. Rühmadele toimusid komplekstegevused muusikaõpetaja ja liikumisõpetaja juhendamisel. Iga päev oli rühmas erineva maitsega vesi: esmaspäeval pohla-, teisipäeval kurgi-, kolmapäeval sidruni-, ja neljapäeval mustsõstravesi.
Teisipäeval toimus alates poole neljast jooksumaraton ümber lasteaia. Iga ema või isa läbis distantsi koos oma lapsega, ei puudunud ka vanaemad, vanaisad ja õed-vennad. Jooksu kiiruse valis igaüks vastavalt oma võimetele, tähtis oli ju liikumine.
Kolmapäeva hommikul liikusid kõik lasteaia lapsed koos saatjatega pikas rivis ja  rõõmsates vestides Paala järve poole, varsti oligi terve järve ümbrus kirevaid lapsi täis. Matk ümber järve oli nii mõnele lapsele küllaltki väsitav ning lasteaeda tagasi jõudes tunnistas nii mõnigi mudilane, et ta on väsinud.
Reede hommikul toimus saalis rõõmus kokkuvõtete tegemine, ei puudunud ka eeskava. Vanema rühma tüdrukud olid välja mõelnud tantsulise liikumise langevarjuga, mille muusika oli valitud Getter Jaani CD-lt ning loomulikult oli selleks vist küll kõikide lemmik „Me kõik jääme vanaks“. Kõik suured ja väikesed lapsed laulsid kaasa.
Järgnes veel mõni hoogne laulumäng ja rõõmsa tujuga mindi rühmadesse.
Nädala parimaks veeks osutus ühel häälel sidrunivesi.
Terve nädal oli saalis lastele ja täiskasvanutele kasutada mini-jõusaal. Paljud töötajad, kes kodus ise usinasti treenivad, tõid selleks nädalaks oma spordivahendid lasteaeda. Igal vabal minutil oli saal sagimist täis ja vahendite omanikud andsid juhtnööre, kuidas ühe või teise vahendiga treenida. Eriti usinad ja uudishimulikud olid lapsed.
Südamenädala jooksumaratonist ümber lasteaia võttis osa 88 last ja 94 täiskasvanut.

Muusikaõpetaja Helju Teas
20.04.2012

Kommentaare ei ole: