teisipäev, 20. november 2012

„Oskan ennast ise aidata“

Mõned päevad pärast päästjatega kohtumist oli Pokudel külas Merit Laan Punasest Ristist, kes õpetas meie poisse ja tüdrukuid vajadusel ennast ja ka kaaslast tervisehäda korral aitama.

Saime teada, mida teha ninaverejooksu peatamiseks, kuidas puhastada ja plaasterdada väikest haava või marrastust, kuidas haava siduda. Mõnele tundus, et sidet on ülearu palju ja ei oskagi seda kõike väikese jala ümber ära mahutada, aga “haavad” said uskumatu osavusega seotud. Nuusutasime ja määrisime endale peale putukahammustust leevendavat salvi ja saime teada, et põletuse korral on vaja kindlasti haige koht maha jahutada.

Rääkisime ka tõsisematest hädadest, mil on vaja aga arsti poole pöörduda või kutsuda kohale kiirabi. Siinkohal oli paljudel võimalus oma kogemustest jutustada ja näidata teistele oma haigetsaanud kohta või isegi armi.

Kõik lapsed said Punaselt Ristilt uurimiseks eakohast kirjandust, mida kodus koos vanematega uurida ja järgmise aastaks taskukalendri.

Tänuks tarkuste jagamise ja huvitavate praktiliste tegevuste eest kuulis Merit Laan meilt palju tänusõnu ja Maria kinkis kogu rühma poolt endavalmistatud Pokuga meene.

Õhtulgi veel olid poisid- tüdrukud plaasterdatud (aga uskumatult terved), sest oli ju vaja ka emmele - issile näidata, et enda aitamisega saadakse ise ka hakkama.

Viljandi Lasteaed Krõll vanempedagoog Renate Hunt






Kommentaare ei ole: