reede, 30. jaanuar 2015

Karlssonite talvetrall

Loeme lasteaia seinal olevat kuulutust: talvetrall toimub siis, kui lumi maas. No millal siis? Olime lume ootusest tüdinenud, kuid siiski, siiski natukene midagigi juba sadas. Ühesõnaga, talvetrall toimus 27. jaanuaril. Ometi!


Lõkkeplatsil
Foto: M. Kümnik
Karlssonid said kokku „metsas“ ehk lasteaia õunaaia lõkkeplatsil, kus lapsi juba oodati veel süütamata lõkke ja potiga, mis rippus puude kohal. Arutleti talvise ja suvise meeolu üle ning otsustati siiski lõke süüdata, et sooja teed keeta. Et ootamise aeg ei oleks pikk ning igav, said lapsed trallida erinevates tegevuskeskustes.
Lapsed trallimas
Foto: M. Kümnik

Lapsed said proovida tandemsuusatamist, teha kiiruskatseid pesukausirallis, võtta mõõtu mäest alla kelgutamisel, kanda ämbritesse veel viimane lumi, slaalomkelgutada, täpsust visata, värvidega lumele maalida. Lisaks tuli üles otsida oma rühma üllatusümbrik. Pärast tegevuste läbimist kohtuti lõkke ääres, kus joodi maitsvat teed ning näksiti küpsist.

Slaalomkelgutamine
Foto: M. Kümnik
Pesukausiralli
Foto: M. Kümnik

Kõige põnevamateks tegevusteks kujunesid laste sõnul pesukausiralli ja tandemsuusatamine. Elevust tekitas ka lõke ning väga maitsev oli tee, mida lõkke ääres rüübati. Trall oli mõnus talvine ettevõtmine nii väiksematele kui ka suurematele inimestele, sest ilm oli hea ja tegevused lahedad.

Lasteaed Karlssoni Sipsiku rühma õpetajad Marika Pukk ja Kaja Paul

Kommentaare ei ole: