esmaspäev, 4. mai 2015

MUUSIKAPÄEVAD MESIMUMMIS 21. – 24. aprillil


Eluviisid, millele toetudes kasvab terve ja tugev laps, on tervislik toitumine, piisav puhkus ja  küllaldane liikumine. Lapse üldist tervislikku seisundit näitab ka tema rõõmus meel ehk psühholoogiline heaolu.

Mesimummi lasteaias kõlas südamenädalal  muusika.

Küsides  lastelt, mis on muusika? Saime palju erinevaid vastuseid -  „see, mida sa kuuled“, „tants on muusika“, “kõik helid on muusika“, „laul on muusika“, „pilli mängimine on ka muusika“. Küsimusele, kas muusika on ka südamele hea, kõlas ühtne jaatav vastus. Lapsed lisasid veel, et muusika teeb lapsed rõõmsaks, siis on südamel ka hea olla. Üks kooliminejatest lisas, et muusika teeb inimesed õnnelikuks.

Teisipäev oligi laulupäev. Keetsime koos „Muusikamoosi“ ja külla lendas linnuke - Laululinnuke. Tema  saatsime kohe laulukooli, et ta õpiks oma laulu selgeks. Kõik rühmad esinesid Laululinnule. Lapsed laulsid kevadest, väikesest Hiiretipsust, päikesest ja lilledest. Peaaegu kõik rühmad laulsid  lindudest ja saateks kõlasid lastepillid.


 
Kolmapäeval oli avatud „Vaba lava“, kus esinesid meie lasteaia noored talendid. Kokku oli esinejaid kaheksakümnest lapsest 27. Kava oli mitmekülgne. Kõlasid nii laul,  tants, luule, kui ka pillimäng. Eriti julgesti esinesid Pisimesila lapsed Klaara, Loora, Mirel, Mikk-Laurits, Ralf ja Artur. Suupillil üllatas meid Marten Õiemesilast,  kes mängis pika muusikapala. Tuleb välja, et meie laste hulgas on palju trikimeistreid ja mustkunstnikke. Silver, kes käib teadusringis, näitas katseid pipra ja meega ning munade ja veega. Niina trikitas õhupallidega, Kristo tegi käte kinnisidumise trikki, Kalev-Kristjan tõmbas kübarast hiigla pika taskurätiku välja ning Anna-Liisa ja Marita-Elise hoidsid pliiatsit kui võluväel käte küljes kinni. Julguse eest said kõik esinejad väikese üllatuse ja kollase õhupalli, et  pallitrikki kodus harjutada.
Neljapäev oli liikumisepäev. Kõigepealt  tantsisime. Külla tuli Tantsulõvi, kes tantsis koos väikeste ja suurte Mesimummidega ning vaatas ka ise laste tantsu pealt. Pärast käisime veel Lastepargis  jüripäevajooksul. Lastele meeldis väga võistelda. Nii ei tahtnud  jooksuvõistlused kuidagi lõppeda. Mõni laps jooksis mitmes erinevas jooksus. Rahule jäid kõik.




Südamenädal lõppes reedel pillipäevaga. Kohal oli Vana Karu, kes oli  trummi lõhki löönud ega saanudki pilli mängida. Õnneks oli külla kutsutud  meie lapsevanem Cätlin Mägi, kes õpetas, kuidas oma pilli hoida ja vaikselt mängida. Cätlinil olid kaasas torupill, parmupill, lõõtspill ja palju erinevaid vilepille. Ta tutvustas neid  ja mängis vahvaid lugusid. Õpetajatele tuli üllatusena see, et ka nemad pandi pilli mängima. Lapsed olid väga elevil kuuldes oma õpetajaid parmupilli mängimas.

Möödunud südamenädalal oli palju muusikat, liikumist, tantsu ja laulu. Rütmid ja muusika liitsid meid ja tegid meie südametele head.


Muusika- ja liikumisõpetaja Silvi Paagel
Fotod: õpetajad Heidi Unt, Maire Mändla ja Mailis Liik



Kommentaare ei ole: