teisipäev, 4. oktoober 2016

MÄNGUMESILA RATTAPÄEV


Reedel, 23. septembril oli Mängumesila rühm siginat- saginat täis. Ees ootas tore jalgrattapäev. Iga laps sai kaasa võtta jalgratta ja sellega siis rühmakaaslastele ja õpetajatele oma oskusi näidata. Loomulikult kuulub jalgratta juurde ka kiiver, sest ilma selleta ju laps rattaga sõita ei tohi.
Kogu nädal oli askeldusi täis: rääkisime lastega, milline peab olema sõidukorras jalgratas, milleks peab jalgrattal olema pidur ja rattakell, samuti helkurid ja laternad. Nädala algul meisterdas iga laps endale jalgrattasõiduloa.
Reede hommikul, pärast hommikuringi,  panime end õhinaga riidesse. Päev oli päikest täis ja ootusärevus suur. Vestid selga, kiiver pähe ja õue.
Sõidurajale tuli rattaga vallatu jänku. Ilmselgelt ei osanud ta rattaga sõita ja reegleid ei teadnud ta ammugi. Sekkuma pidi liikluspolitseinik Lõvi Leo: „ Mis siin toimub?“, hüüdis ta jänkule. Koos lastega vaatas Lõvi Leo jänku ratta üle, et veenduda kas see sõidukorras on. Lapsed said teada, et ratta külge ei tohi kunagi riputada segavaid esemeid ja kiiver peab sõidu ajal olema alati peas. Et asi oleks lastele arusaadavam, tehti lastele katse munakiivriga.



Põnevust pakkusid tähelepanumängud: „Autod ja varblased“, „Valgusfoorimäng“.






Ja nüüd algas rattasõit…. Lastel oli oluline, et sõidurajale minnes tuleb kindlasti hoida tema ees sõitva lapsega pikivahet ning sõita ei tohtinud vastassuuna vööndisse. Sõideti tähelepanelikult ja reegleid järgides, arvestades rühmakaaslastega. Eksida ei soovinud ju keegi. Oluline oli see , et luba jääks augustamata.














Saigi sõidetud ja oma rattasõiduoskusi näidatud. Tarkusi ja teadmisi sai jagatud nii lastele kui ka jänkule. Rõõmu jagus sel hommikul kõigile.

Aitäh, Merike Moksile Mängupesa lasteaiast, kes aitas meil seda üritust läbi viia.
Viljandi Lasteaed Mesimumm
Mängumesila rühm
Õpetajad: Maire Mändla, Merike Rannala, Marge Mainla.

 27. 09. 2016

Kommentaare ei ole: