neljapäev, 21. oktoober 2010

Tegus septembrikuu Päri suurtel ja väikestel.



Tarkusepäeva tähistamine möödus ühe rõõmsameelse kasvataja väikeseks tüdrukuks saamisega. Ulvrikast sai Kati. Kati soovis väga lugema õppida, kuid ta oli alles 5 aastane. Proovis lugeda isa ajalehte-raske.
Sai postiljonilt teise ajalehe, kuid seal kirjutati samu raskeid uudiseid nagu isa omas. Lõpuks sai Kati endale aabitsa ning kõigil oli hea meel ja võisime istuda pika laua taha torti sööma.


Looduspäev Heimtalis.

Head naabrid Heimtali lasteaiast kutsusid meie aialapsi looduspäevale. Õnneks oli ilmataadile projektirahadest ülekanne tehtud ning meile säras sel päeval soojendav sügispäike.
Lapsi oli kogunenud kõigist Pärsti valla lsteaedadest. Loodusesõbrad jaotati vanuste kaupa rühmadesse ning tegevused võisid alata: mõisapargis aitasid vastuseringid leida õigeid ja valesid väiteid, metsa all uurisime luubiga kõige pisemaid elanikke. Pärast läksime lasteaiamaja juurde kus meid ootasid sügistädid. Koos nendega meisterdasid lapsed toredad ämblikud. Ja mis põnev nõiapuu kasvas neil tagahoovis, selle all oli lausa müstiline kuulata juttu nukitsamehest. Kirjeldatud tegemistega toimetasid 4-5aastased. 6-7a. toimetasid metsa õpperajal, seal märgati orava tegevuse jälgi, mägra mäkerdamisi ning kitse koperdusi.

Kommentaare ei ole: