kolmapäev, 18. mai 2011

Liikluspäevad Viljandi linna sügisel kooliminevatele lastele

Sellel kevadel kutsus liikluse Sirli lasteaedade õpetajaid osalema liikluspäevade korraldamisele. Esmaspäeval, 16. mail toimus liikluspäev Midrimaa ja Mängupesa lasteaias, sest oli hirmus vihmane päev.
Mõlemas lasteaias ütles avasõnad Sirli. Monika Karlssoni lasteaiast luges lapsed auto markide (VOLVO; AUDI; MERSU; BMW) järgi gruppideks ja siis algasid grupitööd.
Piret lasteaiast Mesimumm tegi toredaid tähelepanumänge. Liikluses on ju vaja mitte ainut vaadata, vaid ka kuulata liikluse hääli.
Riina lasteaiast Karlsson aitas lastel meelde tuletada, kuidas liigelda kõnniteel ja ületada ohutult sõiduteed. Lapsed harjutasid tasakaalu ja pikivahe hoidmist.
Kaja Männimäe lasteaiast kordas kiivri õige kasutamise põhitõdesid. Koos tehti katset munakiivriga ning räägiti kiivri kandmise vajalikkusest ja selle tarvilikkusest. Samuti näitas Kaja kiivri õiget kandmist.
Pilvi lasteaiast Karlsson oli lastele teinud ristsõna, kus lapsed pidid tundma liiklusmärke ning teisi tõdesid. Lapsed ise täitsid ristsõnad ning kokkuvõtteks tuli välja sõna POLITSEI. Vahva liikluspäeva lõpetuseks rääkisid politseinikud.
Teisipäeval, 17.mail 2011 toimus liikluspäev lasteaias Karlsson liikumisväljakul. Liiklema tulid lasteaedade Mesimumm, Krõll ja Karlsson lapsed. Jällegi ütles peamised tervitussõnad liikluse Sirli. Tegevused toimusid grupiti.
Renate lasteaiast Krõll kordas lastega liiklusmärkide tähendusi ning õpetaja Urve lasteaiast Krõll lahendas lastega ristsõna. Krõlli lasteaia õpetaja Tiiu mängis lastega erinevaid liiklussituatsioone ning lapsed said arvata õigeid ja valesid olukordi.
Silvi lasteaiast Mesimumm tuletas meelde liikumismärkide tähendusi ja mängis lastega tähelepanumänge. Riina lasteaiast Krõll koordineeris liikluspäeval osalevaid liiklejaid. Ka see päev lõppes politsei koolitusega, kus näidati oma töövarustust pastapliiatsist kuulivestini, politseinikud rääkisid oma tööst ja sellest, kuidas saab politseinikuks. Politseinikele esitati rohkesti küsimusi ning lapsed said palju konkreetseid vastuseid. Lõpetuseks said lapsed lähemalt tutvuda politseiautoga.
Kõik lasteaiad said liikluse Sirlilt vajalikku liiklusalast materjali ja targa liikleja tunnistuse.
Liikluspäevad õnnestusid väga hästi!!!


Nähtu pani kirja Riina ja pildid valis välja Monika lasteaiast Karlsson

Kommentaare ei ole: