teisipäev, 3. mai 2011

Sellest, mis südamel

Aprill oli Midrimaa lasteaias tervisekuu, kuhu mahtus erinevaid igapäevaseid tegevusi erinevates valdkondades ning kuu eelviimasel nädalal toredaid ettevõtmisi südamenädala raames.
Südamenädalal käisid liikumisõpetaja Katrini eestvõttel Midrimaa aiarühmad matkamas ja kevadet otsimas lossivaremetes ja liivapaljandi juures. Kuid enne oli võimalus üle lugeda laululava astmed ning pärastpoole, vahetult enne tagasijõudmist said lapsed proovida mäkketõusu-spurti.
Nädala sees käis Leevikese ja Tihase rühma lastel külas noorsoopolitseinik Karin Aare, kellega koos said lapsed arutleda ja üle korrata, aga ka oma teadmisi näidata käitumis- ja liiklusreeglitest tänaval ja autoteel. Mõelda selle üle, mida teha siis, kui võõras onu-tädi tahab kaasa kutsuda ja kus ning kellega laps üldse võib tänaval liikuda/liigelda ja mängida. Lisaks arutelule said lapsed selga proovida politseiniku varustust ning suu magusaks teha lõvi Leo tervitusega.
Et südamenädal päädis lihavõttepühaga, siis suurel neljapäeval oli liikumisõpetaja Katrinil külas käinud pühadejänes, kes palus temalt abi, et toimetada lasteni pühademunad. Katrin oli õuealale valmis seadnud erinevad liikumispunktid, mille läbides jõudsid lapsed jänese üllatuseni. Lapsed said harjutada täpsusviskeid, tajuda oma keha tasakaalu, astuda erineva pikkusega samme, treenida peenmotoorika lihaseid, kasutada erinevaid liikumisviise raja läbimiseks, hüppenööriga südamehüppeid hüpata, takistusrada läbida ning lõpuks üles leida oma rühmale mõeldud kingipakk.
Südame teeb rõõmsaks nii reibas liikumine kui ka magus mekk, kuid laste südamel on veel: … et lähen kooli, et sõpru oleks, et mängida saaks, et lasteaed läheb remonti, et mul tuleb sünnipäev, et saab joosta, et lilled kasvavad…

Tekst ja fotod: Viive Villems




Kommentaare ei ole: