neljapäev, 12. mai 2011

VAMBOLA LASTEAIA SÜDAMENÄDAL „SINU SAMMUD LOEVAD“

Südamenädal algas meil pühapäevasel, 17. aprillil, ühise sportliku üritusega marsuudil Soe-Kivilõppe-Soe, kus liikuda võis nii jalutades kui kepikõndi tehes ning jalgrattaga sõites. Meie ürituse läbiviimiseks kaasasime Soe Külaliikumist. Matk oli osavõturohke (50 inimest – vanaemad, lapsed, emad, isad). Kokku läbiti 434 km. Kõige noorem osavõtja oli Mia-Laureen (3 kuud) ning kõige vanem Elvi Peedel (75). Kõikidele lõpetajatele pakuti kehakinnituseks puuvilja, vett/teed ning õhtul oli võimalik käia Soe küla saunas.

Esmaspäeval oli meil külas lastearst Gerli Mirka, kes rääkis lastele tervislikust toitumisest. Ta näitas arvutist erinevate toiduainete pilte ning küsis ka laste käest, mida tohib/ei tohi/ kui palju süüa. Päeva ja nädalat jäi saatma mõte: „Normaalne söömine tagab füüsilise ja vaimse tervise“.

Igal hommikul toimusid meil ühised hommikuvõimlemised, mida viisid läbi rühmaõpetajad. Õues toimusid erinevad sportlikud ning muusikalised mängud. Lõunasöögi kõrvale sõime laste enda valmistatud toorsalatit.

Jüripäeva tähistasime traditsioonilise jooksuga, mille avasime rivistuse ja tõrviku süütamisega. Muumid jooksid 100 m ringi, Naksitrallid ja Sipsikud läbisid 300 m ringi maastikul.

Nädala jooksul täitsid kõik lasteaia töötajad liikumispäevikut „Sinu sammud loevad“ – tehti kepikõndi, ujuti, sõideti jalgrattaga ning joosti.
Südamenädala lõpuks saime kinnitust, et oma südame heaks saame õige käitumisega ise palju ära teha. Tänu heale meeskonna tööle on kõik võimalik.

1 kommentaar:

ViljandimaaTervisetuba ütles ...

Nii palju toredaid tegvusi ja kui palju veel imelisi mälestusi piltide kujul! Jõudu tööle!