neljapäev, 5. mai 2011

Volbripäev Viljandi Jaagu Lasteaed-Põhikoolis

Aprilli viimasel päeval tähistatakse Volbripäeva. Seda vahvat pidu ootavad igal aastal ka Jaagu kooli lapsed. Nad teavad, et sellel päeval saab end kasvataja abiga nõiaks maskeerida.
29. aprilli pärastlõunal kogunesidki kõik väikesed ja suured nõiad maja ette platsile. Üritus algas ühispildistamisega ja siis võis iga nõid laulu „Nõiaelu“ saatel oma tantsuoskust demonstreerida.
Kuid ega ainult lõbutsemisega ei piirdutud, muruplatsile olid valmis pandu mitmesugused ülesanded, kellel tantsimise vahel aega oli, läks oma osavust proovima.
Esimeses punktis tuli kõik käbid rõngasse visata, teises joonistada asfaldile kriidiga päike, just selline, millisena laps seda nägi.
Kolmandas pugeda jalgupidi kartulikotti ja proovida hüpata või joosta ning viimases olla lihtsalt ilus ja jalutada lahtise vihmavarjuga ühest märgist teiseni ning tagasi. Ilusad kollased varjud meelitasid ligi just väiksemaid lapsi.
Tore oli see, et kõik kasvatajad tegid oma lastega läbi kõik ülesanded ja proovisid ka ise oma osavust, loovust ja kiirust.
Nüüd jäi veel aega tantsimiseks ja lõpuks söödi loomulikult kommi.

Jaagu Lasteaed-Põhikooli muusikaõpetaja
Helju Teas

29.aprillil.2011



Kommentaare ei ole: