kolmapäev, 8. juuni 2011

Krõllid käisid Tartus Lottega sõprust sobitamas ja tegid veel muudki

Imeliselt suvisel laupäevahommikul võttis Tartu Lotte lasteaia direktriss Viive Vellemaa huvikäigule vastu 24 Viljandi krõlli. Tõeliselt eriline maja seest ja väljast- betoon, klaas ja bambus! Särav ja sõbralik Lotte ema Anna tegi meile sees põhjaliku ringkäigu, mida saatis tema ladus ja nauditav jutt. Lasteaias töötavad veel Pillimees Paula, Sehkendav Julia (maj. juh.), Sõbralik Sohvi (logopeed), Lotte (loovusõpetaja) jne. Ka kõikidel rühmadel on raamatust leitud nimed.
Rõõm oli kogu seda avarat, just laste jaoks tehtud maailma näha. Siin oli mõeldud kõigele- võimalusele liikuda, mängida, tegeleda looduse ja loominguga. Omanäoline koridor ümber saali, kus on erinevad vahendid turnimiseks, osavuse proovilepanekuks, rahvuslik mõtisklemise- ja jutunurk. Isegi väike jõgi oli seal- Isajõgi (sest Emajõgi neil Tartus juba on), mille kallastel elab suur pokude perekond. Oli multimeediatuba kogu hästi sisustatud vajaliku tehnikaga, samuti muusikatuba oma aparatuuriga, loovustuba kõikide võimalustega tegeleda, millega iganes; söögisaal, mille nurgakeses miniköök, kus laste soovil saab kokandusega tegeleda. Põnevad ja enimkasutatavad retseptidki seinal kõigile näha. Lotte ema sõnul lasteaed nagu teisedki, aga tunduvalt avaram ja seega võimalusterohkem. Aitäh Lottele ilusa elamuse eest! Nüüd ootame lottesid Krõllile külla.
Käisime veel botaanikaaiaski. Tänu giidi põhjalikkusele eristame nüüd meiegi mõningaid ühe- või kahe idulehelisi taimi, oskame hinnata iiriste ja rododendronite hämmastavat õiteilu, oleme näinud eriti haruldasi puid ja kiviktaimla lilleõisi. Kahes troopikamajas nägime imelisi taimi, kellele meeldib elada suuremate tüvel vaid õhust ja niiskusest; nägime maailma suurimat rohttaime- banaani. Džunglitunnet võimendas veelgi erivärviliste papagoide sädin ja niiskust ning sooja vett nautivad kilpkonnad. Leilitunne aga ei lasknud seal kuigi kaua olla. Õues oli küll kergem hingata, aga sääsed õelad. Sellele vaatamata pidasime sealses pargis ära ka pisikese pikniku, kus traditsiooniliselt tänati lõppenud õppeaasta tublimaid.


Aitäh Margitile ja Riinale ilusa päikeselise laupäeva eest Tartus!

Krõlli vanemõpetajad Urve ja Renate
















Kommentaare ei ole: