neljapäev, 6. oktoober 2011

„Sära silma“ - vahva õhtupoolik väikestele ja suurtele.
28.septembril korraldasid Viljandimaa naiskodukaitsjad koos politsei naisühenduse ja noorkotkastega Viljandi Lasteabi ja sotsiaalkeskuse ning Jaagu Lasteaed-Põhikooli lastele vahva heategevusürituse.
Kella kolmeks, kui kõik õue kogunesid, ootasid meid Lõvipoiss Leo , Jänes, Notsu, Hiir ning veel palju teisi toredaid loomi ja linde. Silma hakkas kohe suur värviline täispuhutud loss ja natuke eemal tossav pannkoogipliit.
Lapsed jagunesid rühmadesse ja igal grupil olid abiks õpetajad-kasvatajad, ei puudunud ka kooli direktor Signe ning õppealajuhataja Hille, neid toetas lasteabi sotsiaaltöötaja Pille.
Lapsed pidid läbima päris mitu punkti: esimeses tehti näole just selline maaling nagu keegi tahtis. Mihkel ja Marko soovisid sõjamehe nägu, Evelinist sai kloun, paljud tüdrukud käisid ringi südamed põskedel, Antoni näol oli aga helikopter.
Teises punktis sai igaüks valida endale värvilise õhupalli, Hiir puhus selle täis, joonistas peale soovitud pildi ja kirjutas õhupallile lapse nime.
Kolmandas punktis oli slaalomi ralli. Märguande peale hakkas laps värviliste koonuste vahelt läbi jooksma, kes ise joosta ei saanud, see sõitis ratastooliga, mida aitas juhtida abistaja. Rajal oli palju elevust. Iga osavõtja jäädvustati .
Neljandas punktis oli puude vahele kinnitatud pikk köis, köie küljes oli kepp ja sellest kinni hoides tuli rada läbida omas tempos. Seda last, kes ise ei olnud võimeline teekonda läbima, abistas täiskasvanu kandes teda süles või liikudes koos ratastooliga.
Viies punkt oli jällegi väga lustlik, oma käsi tuli värvidega kokku teha ja siis vajutada käejälg paberile. Lõpuks olid suurel paberil meie kõikide laste käejäljed.
Viimane punkt oli liivakastis. Kastist tuli välja sorteerida need esemed, mis ei kuulunud liivakasti mänguasjade hulka.
Palju elevust tekitas suur täispuhutud loss. Mõned lapsed ronisid ja roomasid seal mitu korda ja ka suurtele pakkus see lõbu.
Peagi oli kogu õu mõnusat pannkoogilõhna täis ja kõigil oli selge, et algab suur maiustamine.
Üsna ürituse lõpus hakkas meid kimbutama vihmasadu ning pannkoogisöömine toimus toas. Igaüks sai taldrikule suure koogi, millel moos peal. Küll maitses hästi! Joogiks oli morss.
Lõpuks kingiti osavõtjatele diplom, pulgakomm ja nimeline medal.
Kooli direktor tänas ürituse korraldajaid kooli tänukirjaga.
Suur, suur tänu kõikidele korraldajatele, kes tõid meie maja lastele nii palju rõõmu.

loo kirjutas
muusikaõpetaja Helju Teas

Kommentaare ei ole: