neljapäev, 26. aprill 2012

„Krõlli sammud loevad“

Krõlli lasteaias on mitmeid toredaid traditsioone ja tegevusi, mida ikka ja jälle läbi viiakse. Üheks selliseks on igaaastane südamenädal.

Südamenädala hommikuid alustasime meeleoluka hommikuvõimlemisega, millest võtsid osa kogu maja krõllid – nii väikesed kui suured.

Südamenädala motoks oli “Sinu sammud loevad“ ja et ka meie sammud loeksid, käisid kõik rühmad endale sobival ajal oma sammudega mõõtmas nii Paala järve kui ka Valuoja oru terviserada.

Tavapäraselt rohkem rääkisime sellel nädalal tervislikust toitumisest. Meie teoreetilist juttu toetasid pered oma lemmiktoitude raamatutega. Neist võis leida retsepte, kuidas valmistada ussisuppi, kuusekasvu siirupit, naadi pirukat, võilille mett… Saime teada, kuidas pakkuda õunakuubikuid tädi Tiina moodi ja porgandeid vanaema moodi. Huvi põnevate retseptide vastu oli nii suur, et näitus jäi avatuks veel teisekski nädalaks.
Terve neljapäev oli meil pühendatud Krõlli maja südamele. Kindlaks määratud kellaajal alustas iga rühm suurte värviliste klotside ladumist kõrvaloleva rühma poole, millest lõpuks sai valmis kokku meie “ühine vereringe.“ Mööda rada liikudes läbisime kogu maja ja veendusime, et Krõlli süda töötab ja lööb ühtses rütmis.

Meeleolukat tegemist jagus ka õue. Õpetajad Tiina ja Riina olid eelnevalt õue peitnud rühma logodega kaardikesed, mis tuli kindla aja jooksul üles otsida (korjata võis ainult oma rühma logoga kaarte). Peagi kihas kogu õu kui sipelgapesa! Otsiti suure lusti ja rõõmuga ning peaaegu igaüks leidis otsitava. Ilusa punkti sellele hommikupoolikule pani kõikidest lastest ja töötajatest moodustatud inimkett ümber lasteaia. Sellega tegime tugeva kalli – kalli Krõlli majale.

Südamenädala lõpetasime personali külastusega Estonia termidesse, kus lasime ennast hellitada erinevatel saunadel, mullidel ja jugadel…

Aktiivne ja lõbus südamenädal ei lase meil tunda kevadväsimust ning hoiab meid reipa ja tervena suvepuhkuseni!

Krõlli vanempedagoogid Renate Hunt ja Urve Roots


Kommentaare ei ole: