reede, 27. aprill 2012

Nõiapäeval nõiasöögid, nõiajoogid hõissa!

Selline kuulutus oli seina peal lasteaias Karlsson.
27. aprillil kell 10.49.59 ootasid lasteaialapsi Walpurgis  peamaja ees nõiad Akiram, Ajak ja Aki-Raam ning väikesed Kispiskud.
Maja ette olid kogunenud kõik lasteaia rühmad: Imuum, Ekistümanup, Kispis, Uniirtapel, Ettol, Immõm, Llõrk ja Uknäj. Peanõid jagas rühmadele ümbriku, milles olid juhtnöörid edaspidiseks tegutsemiseks. Nõiatantsu saatel läksid kõik ülesandeid täitma.
Kogu lasteaia õuealal oli avatud kuus kontrollpunkti: esimeses punktis tuli nõianäpitsate abil viia kortsutatud paberid kastidesse ja tagasi. Teises lusikaga nõiasupivesi kanda  ämbrist suurde potti. Kolmandas punktis avanes veekausis otse laste silmade all volditud lilleõis (koolitus „Avasta vedelikud“). Neljandas said väikesed nõiad püüda tarkusemulle ja loendada mitu mulli keegi kinni püüdis. Tore oli soovidepuu, nõiad pidid leidma lasteaia õuealalt männi- või  kastanipuu, ümber puu kolm tiiru tegema, leidma oma rühma nimelise karbikese ja sealt ühe väikese porgandiratta võtma, soovima võlusõnade saatel ühe soovi ja see soov läheb kindlasti täide. Viimases punktis sood ületades jõuti lõkkeplatsile. Seal toimus  nõiapäeva lõpetamine suure lõunasöögiga.
Õues maitses toit palju paremini kui toas.
Aitäh Sipsiku rühma õpetajatele  Marikale, Kajale ja Maarikale.
Lasteaed Karlsson muusikaõpetaja
Helju Teas
27.04.2012

Kommentaare ei ole: