teisipäev, 3. aprill 2012

Suur rõõm – koostegemisrõõm

Kevad on käes ja kevadpühad on saabumas. Krõlli lasteaias on lastevanematega koostöö olnud alati oluline. Kõik saab alguse ideedest. Koolieelne lasteasutus on pere toetaja, ta saab pakkuda perele ühistegevusi, sellisel viisil perekultuuri mõjutada. Kevadpühade eelsel nädalal otsustati Muumi rühmas korraldada meisterdamise õhtu. “Loome midagi kaunist üheskoos!” Nii saigi üritus välja kuulutatud, et 28. märtsil ootame peresid lasteaeda, et üheskoos meisterdada pühadekaarte juba kella 16.00 alates. Pere ise valib osalemiseks temale sobiva aja.

Meisterdamiseks oli rühma poolt välja pandud erinevad materjalid ja vahendid töö teostamiseks. On aeg hakata meisterdama! Laps tunneb end palju vabamalt, loovamalt koos vanemaga. Meisterdamisrõõm on täiuslik ainult siis, kui kõik lapsele kallid on ümberringi. Tore oli jälgida, kui suure õhinaga pered tegutsesid. Lapsed ja vanemad olid rõõmsameelsed ja tegevusest haaratud. Seega, kaartide valmistamine pakkus peredele tegutsemislusti, valmistas heameelt ja andis rahulolu. Eriti tahaks ära märkida nelja isa, kellel oli võimalus üritusele tulla, kes olid aktiivsed ja loovad. Sellisel üritusel saab kogeda tõelist peretunnet. Kunstitegevuse pere keskel valmisid pühadekaardid vanavanematele, isadele, kes on kaugel tööl jne. Suured tänusõnad kaardile öeldi: “Meeldivate kohtumisteni, et oleks tore!”

Toredad tegevused saavad teoks ikka tänu sujuvale koostööle. Rõõmu ja rahulolu sellest ettevõtmisest said kindlasti nii lapsed, lapsevanemad kui õpetajad.
Viljandi Krõlli lasteaia pedagoog Eda Vassus



Kommentaare ei ole: