reede, 8. märts 2013

Sünnipäev on tore päev

Lasteaed Karlssoni 36. sünnipäev

Pühapäeval, 03. märtsil tuiskas ja sadas lund. Esmaspäevaks oli meil tellitud ilus ilm ja nii ka oli. Päike paistis, valitses  tuulevaikus. 
Lasteaed Karlssoni pere kogunes lasteaia ette platsile ja siis tuligi kohale Karlsson, kes õnnitles kõiki lasteaia sünnipäeva puhul.  Veel teatas Karlsson, et tal on taskus väike sõber, kes hirmsasti kardab lund ja külma. Ta lubas oma sõpra pärast rongkäiku näidata. Ja  rongkäik algaski. Kõige ees oli Karlsson lasteaia lipuga. Hüüti häid soov lasteaiale ja üksteisele. Rongkäik tehtud, heiskas Karlsson lasteaia lipu, samal ajal laulis lasteaiapere meie lasteaia laulu. Rõõmsa näoga hakkas Karlsson taskust oma sõpra otsima. Mida polnud,  oli väike sõber. Siis kostus piiks-piiks-piiks ja lumekuhja tagant oli näha hiirekese saba ja lõpuks teda ennast ka. Temaga oli juhtunud imelik lugu. Taskust välja kukkudes ja lund oma roosade päkkadega puudutades, hakkas ta kasvama ja kasvas suureks hiireks, kes ei karda lund, külma ega inimesi.
Hiireke õnnitles Karlssonit lasteaia sünnipäevalauluga. Seejärel toimus tore tants, mis tegi rõõmsa meele ja soojendas lihased. Ja siis see algas. Rühmad jagunesid tegevuskeskustesse ning alustasid nende läbimist. Lastele mõeldud keskusi oli kaheksa, kus neil oli tegutseda lihtne ja   lõbus. Lapsed toimetasid mõnuga. Ühes keskuses valmisid sünnipäeva puhul kaunistatud tordid. Koos süüdati sünnipäevaküünlad. Seejärel lauldi veel sünnipäevalaul Hurraa!, Karlsson  kinkis rühmadele õhupalli koos kommikotiga. Sportlik sünnipäevapidu lõppes pauguga, Karlsson ja hiireke tegid nõelaga kõik õhupallid katki.

Mõmmi rühma õpetajad 
Piret Talimaa ja Riina Andres

Kommentaare ei ole: