kolmapäev, 9. aprill 2014

Kampaania “Parima supi lasteaed”

Kuidas jõuavad head mõtted tegudeni? Juba vanarahvas teadis „Mis üks ei jõua, seda jõuab tõine jälle“. Tark on ju sellist teadmist endas kanda ja selles teadmises ka tegutseda.

MTÜ Viljandimaa Tervist Edendavad Lasteaiad (TEL) kutsus 2012 aastal kokku oma aktiivsed liikmed ning pani paberile hääd mõtted, mida järgnevatel aastatel teha. Plaanid said kirja ühingu arengudokumenti. https://docs.google.com/file/d/0B2ywcVr4JJgnakNOQnhGa05rNTQ/edit Selleks, et kõik need toredad mõtted teoks saaksid jagasime  tööülesanded laiali. Teate ju küll „mida üks ei jõua, jõuab ……..“

Viiratsi lasteaia naistel Dagmar Trumsil ja Merili Viidebaumil tundus huvitav tegutseda ideega, mille nimeks on „Parim tervislik toit kampaania – TEL võrgustiku lasteaedades“. 2013 aasta kevadel kutsuti kokku veel hulk kaasamõtlejaid ja sündiski kampaania „Parima supi lasteaed“. Kõik suurepärased ideed sõnastas ja pani kaante vahele Elo Paap ning sügisel sai kampaania STARDIPAUGU.

Ühingu peamiseks eesmärgiks on „ET OLEKS TORE“. Tore peab olema kõigil – lastel, töötajatel ja lapsevanematel. Supikampaania oligi  „toredus“ võimaluseks lasteaia kokkadele – saada natuke võistluselevust ja hulgaliselt uusi ideid.

Eesmärk: „Parima supi lasteaed“ tegevuste eesmärk on harjutada lapsi proovima uusi toite, rikastada lasteaia menüüd ning soosida koostööd laste, kokkade ja teiste töötajate vahel.

Oodatav tulemus: Lapsed söövad paremini, teadlikumalt ja julgemalt. Kokkadel on menüü koostamiseks rohkem ideid ning kogu lasteaiapere tegutseb ühise eesmärgi nimel.

Parima supi võistlusel osales 10 lasteaeda. Võistlus tekitas palju elevust ja kõik ootavad huviga – kuhu edasi? Kas parim praad, parim magustoit?


Kommentaare ei ole: