esmaspäev, 22. juuni 2015

Viljandimaa TE lasteaedade XIII Suvekool Kärstnas

Oma praeguse näo sai Kärstna mõisasüda üleeelmisel sajandivahetusel, kui noor mõisahärra Kurt von Anrep mõisa juhtimise enda peale võttis. Neoklassitsistlikus stiilis peahoone on ümbritsetud kauni pargiga. Kaua aega töötas mõisa peahoones kool, täna asub seal raamatukogu ja lasteaed.
Selles kaunis mõisahoones toimus 11-12. juunil, Viljandimaa TEL-i suvekool. Osalejad tulid üle Viljandimaa 12 erinevast lasteaiast ja peagi täitus majaesine rõõmsate lasteaednikega. Peale registreerimist ootasid osalejaid saalis esimesed suvekooli lektorid Merike ja Margo Mitt, Mastery Koolitus OÜ-st. Motivatsiooni koolitus „Jah, mina tahan!“, see oli koolitus enda sisse vaatamisest ja iseendaga tegelemisest. Teemad vahetusid praktiliste ja lõbusate harjutustega. Koolituse lõpetuseks sai iga osaleja ajakirjade väljalõigetest kleepida ja meisterdada kokku enda unistused tulevikuks. Selle tegevuse ajal sagisid kõik saalis ringi nagu väikesed lapsed- kes sirvisid ajakirju, kes rebisid või lõikasid ja kleepisid.
Pika koolituspäeva sisse mahtusid kohvipausid koos tervislike puuviljadega, mille sponsoreeris lasteaed Karlsson ja loomulikult oli kohalike kokkade poolt valmistatud lõuna- ja õhtusöök.
Õhtul toimus traditsiooniline tunnustustseremoonia, kus peeti meeles tublisid tegijaid.
Suveõhtud on pikad ja valged ning suvekoolis osalejad on ikka ja alati rõõmsameelne seltskond ning seekord oli Katrin Larm (MTÜ Viljandimaa TEL juhatuse liige) koostanud situatsioonid eelnevatest suvekoolidest. Loosimise järgi jaguneti nelja gruppi ning seejärel tuli igal pundil lavastada situatsiooni kirjeldus- naljakas seik mõnest suvekoolist. Need olid toredad lühilavastused nalja ja äratundmisrõõmu oli palju.
Õhtu üllatusena tulid saali tantsijad- lustakas kohalik tantsutrupp „Mede küla eided“.
Enne ööunele minemist oli igaühe vaba aeg, kes tahtis, jalutas veel mõisapargis, vahetati mõtteid kolleegidega ja laskuski öö üle mõisamaja.
Teise päeva hommik algas traditsioonilise hommikuvõimlemisega, siis hommikusöök ja oligi aeg koguneda saali. Kersti Puusild (MTÜ Viljandimaa TEL juhatuse liige) tõi saali kasti täie rinnamärke ning nüüd oli võimalus igal osalejal valimistada käepäraste vahenditega endale XIII suvekooli rinnamärk.
Ennelõunase aja koolitaja oli Erki Kaikkonen „Lood ja nende rääkimine“. Erki on lugude vestja ja tal oli meile rääkida tuhandeid lugusid, mis olid nii õpetlikud, kui ka naljakad. Oli lugusid nii suurtele, kui väikestele- tarkust ja mõtlemist igaühele.
Päeale lõunasööki oligi meie suvekool lõppenud. Kotid autodesse ja sõit algas kodu poole. Enne Kärstnast lahkumist külastasime veel Kärstna Kabelimäel magavat lõvi, mille Kärstna mõisa omanik Carl Joseph von Anrep lasi panna oma isa mälestuseks perekonna matmispaika Kabelimäel.
Suur aitäh korraldajatele, jälle oli kaks huvitavat päeva!

Helju Teas, laagris osaleja
Kersti Puusild, üks korraldajatest

FOTOD SUVEKOOLIST

Kommentaare ei ole: