reede, 28. september 2018

Päikesekiire sügisene spordipäev


23.09-30.09. 2018 toimus kõigis Euroopa Liidu liikmesriikides Euroopa spordinädal. Viljandi valla lasteaia "Päikesekiir" lapsed ja täiskasvanud Pärilt, Pärstist ja Puiatust said 25. septembril kokku Puiatu staadionil, et üheskoos sportimise, mängimise ning sügisilma nautimisega tähistada samuti seda spordinädalat. Liikumisõpetaja Aune koos oma abilistega oli läbi mõelnud ja ette valmistanud laste eale sobivad liikumistegevused.

Kõige nooremad said koos õpetajatega liikuda metsarajal, kus kontrollpunktides sai proovida täpsusviset, püüda hüpata harki ja kokku, painutades leida üles oma varbad, teha plaksu nii pea kohal, selja taga kui ka kõverdatud jala all. Lisaks sai veel teha kükitamisharjutusi, käteringe, marsisamme ning kõndimisele vahelduseks võis ka ühel jalal seista, joosta ühe koha peal ning proovida oma painduvust.
3-4-aastased said veel enne, kui liiguti metsarajale, harjutada staadionil tasakaalukõndi, kaugushüpet ning 20-meetri jooksu. Kõige vanemad lapsed said aga oma jalgadega jooksusammul üle mõõta ja võrrelda, et kui pikk on 60 meetrit ja kui kaua peab jooksma, et läbida 300 meetrit.
Kõige lõpus, veel enne kui jõuti metsarajalt tagasi staadionile, said kõik osalejad teha endale ühe pika pai – alustades peast, varvasteni välja.
Staadionil ootas kõiki väike õunaamps, mis kosutas keha. Hinge ja positiivse enesehinnangu jaoks pandi osalejatele kaela kuldne medal – ja võib arvata, et selle medali kuldne sära ei lase ka mälestusel tuhmuda.

Liikumisrõõmu kõigile!

Viive 

Kommentaare ei ole: